Σχετικά

με τη σελίδα αυτή

Η σελίδα αυτή σχεδιάστηκε με στόχο να συμβάλει στην προβολή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη μέσα από σύγχρονες εφαρμογές και προσεγγίσεις. Υλοποιείται στα πλαίσια της εφαρμογής του Σχεδίου Ανάπτυξης (Enhancement Plan) του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη που εκπονήθηκε στα πλαίσια του έργο HORIZON 2020 RURITAGE. Επιλέχθηκε να εστιαστεί πιλοτικά σε τρείς σημαντικές ενότητες του γεωπάρκου που αποτελούν πολύτιμο πολιτιστικό και οικονομικό κεφάλαιο, τον γεώτοπο της Νίδας, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια του Αμαρίου και στο δίκτυο των συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων.

Η κύρια επιδίωξη της σελίδας αυτής είναι η εκμετάλλευση του πολυμεσικού υλικού που ήδη είχε παραχθεί, το οποίο μαζί με νέο που παράχθηκε θα είναι η βάση για αφηγηματικούς και άλλους χάρτες σχετικούς με το γεωπάρκο του Ψηλορείτη. Απώτερος σκοπός είναι οι αφηγηματικοί αυτοί χάρτες καθώς και η ίδια ιστοσελίδα να συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εμπλουτίζεται διαρκώς στο μέλλον.

Ευχαριστίες

N

Οροπέδιο Νίδας

Ευχαριστούμε την οικογένεια Σταυρακάκη για την υπέροχη φιλοξενία της και την υπομονή της.

Τα κείμενα της ιστοσελίδας και της εικονικής περιήγησης είναι του Φασουλά Χαράλαμπου και του Νικολακάκη Μανώλη.

Το πολυμεσικό υλικό (video, ήχοι, φωτογραφίες, φωτογραφικά και video πανοράματα) είναι του Νικολακάκη Μ. εκτός από περιπτώσεις φωτογραφιών στις αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου.

N

Εκκλησίες του Αμαρίου

Κείμενα και πληροφορίες για τις εκκλησίες του Αμαρίου της κ. Καναβάς Μαρίας.

Οι φωτογραφίες και η εικονική περιήγηση είναι του Νικολακάκη Μανώλη.

Η χωρική πληροφορία και η ψηφιοποίηση είναι του Σταρίδα Σπύρου.

N

Επιχειρήσεις

Τα κείμενα και οι φωτογραφίες τις έχουν παρέχει οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με την επιμέλεια της Δημητρίου Λυδίας.