Enagron Ecovillage

 Εναλλακτικός Τουρισμός

Στη καρδιά της Κρήτης στον Ψηλορείτη, το πιο ψηλό και ιερό βουνό του νησιού. Στον τόπο όπου ο μύθος μπερδεύετε με την ιστορία και η φύση με το όνειρο. Όπου πολιτισμός αιώνων έχει αφήσει τα σημάδια του και εκφράζεται στις καθημερινές εκδηλώσεις και σχέσεις των ανθρώπων. Εδώ όπου η οικονομική «ανάπτυξη «δεν έχει ακόμα αλλοιώσει την φύση και δεν έχει σφραγίσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Στο βουνό που η πλούσια γεωλογική και βιολογική ποικιλομορφία – τα σπάνια φυτά ,ζώα και πουλιά το ανέδειξαν σε φυσικό πάρκο και μέλος των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.

Σ’ αυτή την περιοχή, στο χωριό Αξός, που κατοικείτε συνεχώς εδώ και 4000 χρόνια, σε ένα κτήμα 60 στερεμάτων δημιουργήσαμε το ΕΝΑΓΡΟΝ. Στο κτήμα καλλιεργούνται ελιές, αμπέλι, οπορωφόρα και καρποφόρα δένδρα, όλων των ειδών τα οπορωκηπευτικά και λαχανικά και δεκάδες αρωματικά φυτά και βότανα, με μεθόδους ήπιες, φυσικές οργανικές, χωρίς λιπάσματα και χημικά, και η φάρμα μας έχει πολλά ζώα και πουλερικά, για αυγά, γάλα και κρέας. Οι άνθρωποι πού τα φροντίζουν αγρότες, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη περιοχή και με πρακτικές που έρχονται από παλιά.

Το ΕΝΑΓΡΟΝ παρέχει υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υπηρεσίες, αλλά δεν θα το χαρακτηρίζαμε απλά ως ξενοδοχείο, γιατί οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται δεν είναι για μας απλώς πελάτες αλλά φιλοξενούμενοι δικοί μας άνθρωποι και η έγνοια μας είναι να περάσουν καλά. Παρέχει υψηλού επιπέδου Κρητική παραδοσιακή γαστρονομία, αλλά δεν είναι μόνο εστιατόριο , αφού επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, η προετοιμασία και παρασκευή των εδεσμάτων είναι ανοικτή και η συμμετοχή ελεύθερη που τις περισσότερες φορές μπροστά στις αναμμένες φωτιές καταλήγει σε μια καλή παρέα και ένα μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής.

Για την καλύτερα επαφή, γνωριμία και δράση στη φύση έχουμε έτοιμες πολλές προτάσεις και προγράμματα για όλους τους επισκέπτες είτε είναι μόνοι είτε σε ομάδες:

Πεζοπορίες στη φύση σε χαραγμένα μονοπάτια.
Διαδρομές με γαϊδουράκια.
Συμμετοχή η απλά παρακολούθηση γεωργικών εργασιών.
Συμμετοχή η παρακολούθηση κοινωνικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών εκδηλώσεων, που γίνονται στα χωριά της περιοχής.
Μαθήματα Κρητικής παραδοσιακής κουζίνας .
Τυροκομική από τον συνεργάτη βοσκό, ζύμωμα και ψήσιμο ψωμιού στο ξυλόφουρνο.
Τρύγος κρασί και ρακοκάζανο.
Βοτανικός περίπατος, αναγνώριση και συλλογή βοτάνων που στην επιστροφή απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο ρόφημα από αυτά.
Παρακολούθηση των άγριων πουλιών.
Ή απλά απόλαυση της φύσης με όλες τις αισθήσεις κάτω από τα δένδρα στους άνετους χώρους η στη πισίνα το καλοκαίρι.

Τα παραπάνω είναι μερικά από αυτά που μπορείς να απολαύσεις στο ΕΝΑΓΡΟΝ. Ζώντας φυσικά και απολαμβάνοντας την φύση με όλες τις αισθήσεις σου και τις τέσσερεις εποχές του χρόνου.

  • Listing ID: 1094
Contact details

Μυλοπόταμος,Γεωπάρκο Ψηλορείτη Show phone number info@enagron.gr https://www.enagron.gr/gr

Contact listing owner